Kalendárium: Karácsonyra hangolódik az egri Harlekin Bábszínház

A december 16-i adás tartalmából.
 

10 műemléki épület újult illetve újul meg a Kreatív város elnevezésű projekt keretében Kőszegen. A felújítással a létesítmények oktatási és kulturális funkciókkal bővülnek. A hat éve megkezdett KRAFT-programot sok-sok érdekes történetet kísérte. Miszlivetz Ferenc igazgatóval Gergó Judit beszélgetett.

Új főszerkesztője van Országútnak .Milyen új célokat tűzött ki az új vezető, hogyan lehet piacon maradni a jelenlegi körülmények között, milyen témákkal lehet felkelteni az olvasók figyelmét? – Szerdahelyi Csongor főszerkesztő – Zsoldos László

Téli mese, A medve és a Hold, valamint A rút kiskacsa – mesekönyvszínházként elevenednek meg az online térben. Ezekkel az előadásokkal programokkal hangolódik a karácsonyra az egri Harlekin Bábszínház. A programok ezúttal különleges feldolgozásban: – meséli Szűcs Réka rendező Pilisy Csengének.

A karácsonyi ünnepkör az, amelyben számtalan közismert énekünk van, legyen az egyházi vagy népdal. Különböző tájegységek dalkincséből válogathatunk, hogy az ünnepre hangolódjunk. Éppen ezért van nehéz dolga egy énekesnek, aki szeretne újat is nyújtani közönségének, de ugyanakkor a hagyománytól sem kíván eltérni. Veres Emese-Gyöngyvér Tímár Sárát kérdezte.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – december 16., szerda, 15:32

Szerkesztő: Zsoldos László
Műsorvezető: Babucs Krisztina

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább