Hajnal-táj: Szociális Tüzelőanyag Program

A december 16-i adás tartalmából.
 

Rehabilitálják az erdős részeket Tata belterületén. A népszerű üdülőövezet egyik utcájában múlt szombaton maguk a lakók segédkeztek a faültetésben. A lakóházakhoz közeli területen elöregedés miatt vágtak ki fenyőket, ezeket tölgycsemeték pótolják.

Hallgassa meg!

Két éve indult az Ebbarát Egerszalók Program Egerszalókon. Amellett, hogy az önkormányzat önerőből finanszírozza a nőstény ebek ivartalanítását, minden érintett háztartásba ellátogatnak, ellenőrzik, hogy az állatot helyesen tartják-e. Kölcsönözhető kutyaházat adnak a gazdiknak, sőt, aki rászorul, állateledelben is segítenek. Meghirdették az Állatbarát szálláshely címet, amihez egyre több szállásadó csatlakozik.

Hallgassa meg!

A Szociális Tüzelőanyag Program keretében az idei évben is lehetősége nyílt a nélkülöző családoknak tűzifához jutni, melyhez a kormány 5 milliárd forint támogatást biztosít. A tűzifa 80 százaléka még az ünnepek előtt eljut az igénylőkhöz. A Szociális Tüzelőanyag Program keretében idén az állami erdőgazdaságok 1919 , ötezer lélekszám alatti kistelepülésen összesen 206 ezer köbméter tűzifát juttatnak a rászorulóknak. Ennek legnagyobb része tölgy, akác vagy bükk, azaz kemény faanyag, míg kisebb részben nyár és egyéb puhább szövetű faanyag. A legtöbb igény, mintegy 50 ezer köbméter a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben gazdálkodó Nyírerdő Zrt- hez érkezett. A rászoruló családoknak már ki is osztották a téli tüzelőt.

Hallgassa meg!

Záportározók védenek ezentúl három Vas megyei és két zalai kistelepülést a villámárvizektől. A létesítmények 1 milliárd 850 millió forint uniós forrásból épültek meg, szeptember óta szükség esetén már üzembe is helyezhetők.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – december 16., szerda, 5:00

Szerkesztő: Papp-Nánási Gabriella

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább