Napközben: Rothenburg ob der Tauber – A karácsony fővárosa

A december 15-i adás tartalmából.
 

Egészen kicsi ének. A Kossuth rádió munkatársai a kecskeméti koraszülött osztályon, a PIC-en jártak. Énekeltek, dúdoltak a gitáros pszichológussal, felolvasták a hálás édesanyák verseit, és közben műsort is készítettek. Az összeállítás idén a Prix Bohémián, amely Európa egyik legrangosabb rádiós versenye riport kategóriában bronzérmes lett

Karácsonyi készülődés covid idején sokgyermekes (7, 8 és 9!) roma családoknál

Hal nélkül elképzelhetetlen a karácsony. Nem hiányozhat az ünnepi asztalról. Azonban manapság sokkal inkább divatnak számít a fogyasztása, mint régen évszázadokkal ezelőtt. Ma már nem adják meg a módját az elkészítésének és a halászlé íze is más, mint valamikor. A pécsi Janus Pannonius Múzeum Néprajzi osztályának vezetője Burján István szerint mindennek az oka a rohanás.

Krúdy Gyula, Nyíregyháza szülötte nagy ínyenc volt, szerette az evés örömeit. Egyik őse olasz szakács volt, aki Beatrice királynővel települt át Magyarországra, hogy Mátyás udvarában süssön-főzzön jó falatokat. A konyhaművészet iránti rajongását írásaiban is megörökítette. Egyik kedvence a marhahúsleves volt.

Rothenburg ob der Tauber – A karácsony fővárosa, a Világörökség része. 11 ezer lelkes bajor kisváros, ahol mindig karácsony van, 365 napig.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – december 15., kedd, 9:07

Szerkesztő: Gyarmati Péter

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább