Hajnal-táj: Folyamatosan erősödik a vadludak beáramlása a Kárpát- medencébe

A december 14-i adás tartalmából.
 

Folyamatosan erősödik a vadludak beáramlása a Kárpát- medencébe. 1980-as évek közepétől nem számoltak a s annyi vadludat a tatai Öreg-tavon, mint november 30-án. A jelenlegi csúcsszám 55.200 példány, de a következő napok is hozhatnak meglepetéseket.

Hallgassa meg!

Államilag támogatott, országos szintre emelt ivartalanítási programra van szükség, ez ma a hazai állatvédelem egyik legfontosabb feladata – hangsúlyozta a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos egy zalaegerszegi fórumon. A cél egyelőre a tapasztalatgyűjtés.

Hallgassa meg!

A Tej Terméktanács és Szakmaközi Szervezet nemrég egy felmérést végzett tagjai körében , többek között a költségek és a bevételek alakulásáról. A költségek közül a legnagyobb mértékben a takarmány árak emelkedtek. Kicsit emelkedett a tej felvásárlási, átadói és fogyasztói ára is, de ez nem ellensúlyozza a 12-18%- os idei költségnövekedést. Ami igazi siker : a kissé emelkedő termelés mellett -a koronavírus járvánnyal nehezített helyzetben –nem kellett tejet kiönteni, mind gazdára talált.

Hallgassa meg!

Ingyenes nemzetközi internetes program segíti a termelőket, hogy megfelelő marketinggel elérjék a vásárlókat. Erről szól az egri Eszterházy Károly Egyetem FOOD IMPROV’IDERS- programja, amelyben több európai országgal egyénre szabott eszközöket és tudást biztosítanak azon termelők számára, akik a rövid ellátási láncok szereplői lehetnek, akár termelők akár fogyasztók is.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – december 14., hétfő, 5:00

Szerkesztő: Papp-Nánási Gabriella

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább