Hajnal táj: Folytatódik a faültetési program Egerben

A december 13-i adás tartalmából.
 

– Tavaly először szálltak vízre decemberben, s most is ezt tervezik az Ipoly vadvízi kajakosai, hogy a jéghideg folyóban lapátolnak majd. Északi határfolyónk vadregényességébe mind többen szerelmesednek bele, s mind többen szálnak kajakokba, kenukba, hogy egy életre szóló emlékeket gyűjtsenek a kihívásokkal teli túráik során. A kalandvágyó ipolyosok azonban messze túlmutat az öncélú élményszerzésen: segítségükkel kikötő-mólók is épültek pályázati támogatással segítve a természet fölfedezését, az aktív életet, amely a folyó menti felvidéki és anyaországi településeket is ösztönzi a természeti kincsük okos használatára.

– Eleséget gyűjtenek, feltöltik az etetőket és itatókat, sőt meg is figyelik a madarak viselkedését a gyermekek a Balatonfenyvesi Kisfenyő Óvoda és Mini Bölcsődében. Az intézmény többek között ezért is érdemelte ki a madárbarát címet. A cél, hogy közelebb hozzák a kicsikhez a természetet.

– Folytatódik a faültetési program Egerben, amely során szimbolikusan, 1552 fát ültetnek el öt év alatt. Tavaly az első száz fát már földbe helyezték a város több pontján, köztük a fennállásának 40. évfordulóját ünneplő Balassi Bálint Általános Iskola udvarán. A napokban pedig a Dobó István Vármúzeumban az épülő Varkoch-kapu előtti padsornál ültettek fát, amelyek a jövőben árnyékot biztosítanak majd az egri panorámában gyönyörködőknek.

– A karácsonyi ünnepekre a különböző egyházi felekezetek, ha valamelyest eltérően készülnek is, abban valamennyien azonosak, hogy Jézus születését ünneplik akár együtt is. Nyírlugoson erre is lesz példa, hiszen az adventi koszorún az utolsó gyertyát a nagy egyházak lelkipásztorai együtt gyújtják meg, illetve a közterületen elhelyezett szimbolikus jászlat a pásztorokkal a kisváros főterén helyezik le.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – december 13., vasárnap, 5:00

Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább