Kossuth Rádió

Hajnal-táj: A "Tehetsz méh többet" kampány a méhpusztulás problémájára hívja fel a figyelmet

A december 12-i adás tartalmából.
 

– Az idei hosszú ősz és az enyhe időjárás nem sietteti a darvak tovább költözését, jelenleg még sokan itt vannak a Dél-Alföldön, a Szeged melletti Fehér-tónál. Róluk mesél Tokody Béla, a Magyar Madártani Egyesület Csongrád megyei vezetője.

– Óriás madáretetőt állított fel a Magyar Madártani Egyesület az egri Érsekkertben. Ez nem csak segít áttelelni a madaraknak, hanem számos információt is nyújt kicsiknek és nagyoknak a természetvédelemről. Az egyesület szívesen tart itt rendhagyó foglalkozásokat.

– Nyírlugos a kisváros Debrecenhez közelebb van, de mégis Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéhez tartozik. Ezt a furcsa helyzetet a város vezetése Hovánszki György polgármester vezetésével igyekszik és igyekezett a maga javára fordítani, azzal, hogy a városban élőket, az elsődleges munkaerő piacra irányították, illetve igyekeznek a városi miliőt megteremteni.

– A méhpusztulás problémájára hívja fel a figyelmet egy nemrég megjelent receptkönyv. A Boook kiadó gondozásában Rúzsa Magdi énekes és Vida József bankár, szakács, fogathajtó ragadott fakanalat, hogy megmutassa, lehet mézes az étel. A Tehetsz méh többet kampányban ez a könyv rávilágít arra, hogyan tehetünk mi egyénileg a probléma ellen.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – december 12., szombat, 5:00

Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább