×

Napközben: Karácsony előtt áruhitel?

A december 9-i adás tartalmából.
 

Karácsony előtt áruhitel? Na de mennyit fizetünk majd összesen? Érdemes bevállalni? Az ördög a részletekben és a THM-ben rejlik, amit most a járvány miatt maximáltak, de csak év végéig. Lehet, hogy most olcsónak tűnik, ami jövőre rémesen drága lesz?

Éheztetik, piszkálják és vadítják – pár évvel ezelőtt egy mohácsi eset borzolta a kedélyeket, most egy szabolcsi kutyaviadalon ütöttek rajta a rendőrök. Ki és miért néz egyáltalán ilyen kegyetlen játékot, mi lesz a sérült kutyákkal és milyen büntetés jár a tiltott rendezvényért?

Állati gyógyszer embernek? Nemrég terjedt el az interneten is, hogy az egyik állatgyógyászati szer alkalmas lehet a koronavírus gyógyítására. Szakemberek azonban óva intenek attól, hogy emberre nem engedélyezett, állatnak szánt orvosságot vegyen be bárki. Közben itthon kutatások indulnak a hatóanyaggal kapcsolatosan.

Komposztálás vs égetés – a körforgásos gazdálkodásra törekszünk a kiskertekben? Vagy nem érdekes, mit, ami hulladék, mindent égetnénk? A gödöllői komposztáló telep példa, és ugyanott külön egyetemi kar működik, ahol a hulladékkezeléssel foglalkoznak. Tévhitek és ötletek a házi hasznosításra is.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth – december 9., szerda, 9:07

Szerkesztő: Bicsák Eszter

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább