Napközben: A mesterséges intelligencia oktatásban való használata

A december 7-i adás tartalmából.
 

Felnőtteknél csökkentik a szívmegállás kockázatát az egészséges alvási szokások egy nagylétszámú új amerikai kutatás szerint. A kutatásról a New Orleansi Egyetem kutatója mesél Márta Renátónak. Egyre több a bizonyíték arra, hogy az alvási problémák szerepet játszhatnak a szívelégtelenség kialakulásában.

Frissítették az elérhető és jól működő szén-monoxid érzékelők listáját. Mitől csendes gyilkos a szén-monoxid? Hány ember élete lenne megmenthető évente?

Félünk tőle, ijesztő jövőképet vizionálunk vele kapcsolatban, pedig hatalmas segítség lehet és új fejlődési lehetőségeket rejt magában. A mesterséges intelligencia számos formában használható az oktatásban. Olvasáselemzés, vizsgáztatás, személyre szabott tanulás. Milyen szerepet tölthet be az MI oktatásban? A Mesterséges Intelligencia koalíció kampányt indít decemberben, hogy megismertesse az MI technológiában rejlő lehetőségeket.

Az önkéntesség egy életforma. Nyitottság más emberek és egy ügy iránt, ami számodra fontos. Hétvégén lesz az önkéntesség napja. A koronavírus-járvány nem törte meg a pályázási kedvet az Európai Szolidaritási Testület programban. Több mint 200 magyar szervezet, intézmény és fiatalokból álló csoport jelentkezett önkéntesek küldésére, fogadására, illetve hazai szolidaritási projektek megvalósítására.

A társadalmi felelősségvállalásra nevelés az iskolákban is zajlik az iksz, azaz iskolai közösségi szolgálat keretein belül. Nagy kreativitásra van szükség, hogy a járvány alatt is hasznos munkát végezzenek a diákok. Elkészült a Nemzeti Pedagóguskar idei jelentése az „iksz”-ről. És egy nyíregyházi iskolát díjaztak is.

Jónak lenni jó kampány – felajánlást tett Hampel Katalin divattervező.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth – december 7., hétfő, 9:07

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább