Hajnal-táj: Szombaton a Mikulás a kapu elé tett kiscsizmákat is megtölti Miklósfán

A december 5-i adás tartalmából.
 

– Öt évre megkapta a működéshez szükséges engedélyt a kecskeméti Neumann János Egyetem. A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság 2020. júniusi online látogatása során vizsgálta az intézmény működését. A bizottság végül úgy döntött, hogy az egyetem a megítélhető leghosszabb időtartamra kapja meg az akkreditációt.

– Túraútvonalakat alakítanak ki, hársfasort pótolnak, erdőt irtanak a kőszegi Gesztenyekék Egyesület tagjai. A 10 év alakult baráti társaság sokat tesz azért, hogy megőrizze Kőszeg-hegyalja természet értékeit.

– A koronavírus-járvány idején mini sorozatban szeretnénk bemutatni azokat a növényeket, gombákat, hasznos vegyületeket, amelyek a természet patikájából enyhet adhatnak, illetve megelőző védelmet nyújthatnak, esetleg vírusszaporodás-gátló hatásuk van.

– Kreatív szülőknek és egy összetartó közösségnek köszönhetően a Zala megyei Miklósfán házhoz megy szombat este a Mikulás. Nagykanizsa városrészében úgy döntöttek, nem maradhat el a Mikulásünnepség. Építettek, szerveztek, bevonták a helyi lovardát, így a hintón érkező Mikulás a kapu elé tett kiscsizmákat is megtölti szombaton.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – december 5., szombat, 5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva
Szerkesztő: Bakos Csaba
Hangmérnök: Poór István

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább