Hajnal-táj: A pecások már a jövő szezont tervezik

A december 4-i adás tartalmából.
 

Egy romos villa, egy lelkes közösség. Leányfalu központjában, a 11-es főút mellett a forgalomhoz képest váratlanul békés, hatalmas, ősfás park található. A Dunáig húzódó kertben két épület áll, a szépen felújított Ravasz László könyvtár és egy ehhez hasonló, de romos villa. Az önkormányzatnak most sikerült pénzt szerezni a felújításhoz, és kettő ez egyben megoldást keresett: a régóta tervezett egyházi gyűjtemény kerül majd a megújult villába, ami egyben rendezvények, esküvők helyszíne is lesz.

Hallgassa meg!

Éjjel ugyan nem lehet horgászni, de ettől még akadhat ponty a horogra – Nógrádban sosem látott mennyiségben telepítettek halakat ebben a szezonban és a horgászbérletek is fogytak szépen. A tél a kijárási tilalommal együtt most a pihenésé, de a pecások már a jövő szezont tervezik.

Hallgassa meg!

Tiltott módon halászott egy férfi a Balatonon – lecsaptak rá a hatóság emberei…
Bár az időjárás már egyre kevésbé kedvez a horgászatnak, mindig vannak, akik szívesen töltik az idejüket a Balaton parton szenvedélyüknek hódolva és a kikötőkbe húzódó keszegeket szabálytalanul is megpróbálják kifogni.

Hallgassa meg!

Az egész településre kiterjedő rágcsálóírtás kezdődött Kerecsenden. A szegregátumokat érintő egyik legégetőbb gond a rágcsálók elszaporodása, ami összefüggésben van az illegális szemétlerakók gyarapodásával a településen. A helyi önkormányzat és a Világítani Fogok Egyesület önkéntesei házról-házra járnak és viszik ki a méreggel teli zárt dobozokat.

Hallgassa meg!

Aktuális növényvédelem. Zsigó György növényorvos. Pocok és egér kártétele a burgonya gumókban – Bozsik gazda

Hallgassa meg!

Fólia, vegyszermentesség, méhek, gyíkok, katicák – 7000 nm-en gazdálkodik a Pálmány család Demjénben, és már tagjai egy kosárközösségnek is, ami azt jelenti, hogy az értékesítéssel sem kell bajlódniuk

Hallgassa meg!

Lezárul az iskolakertek program idei éve – mit hozott 2020? Hogyan fér meg egymás mellett az online és az iskolakert?

Hallgassa meg!

Kedvelt és különleges zöldségek, helyi termékek – Letenyén, a horvát határhoz közel nagy igény volt már termelői piacra

Hallgassa meg!

Nincs számára akadály – 50 éves lett az ország egyik legöregebb hókotrója! A nagy öreget szülinapja alkalmából most felújították. Azonnal átment a műszaki vizsgán.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – december 4., péntek, 5:00

Szerkesztő: Bicsák Eszter

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább