×

Napközben: Az ünnepek előtt növekszik a bevásárlóközpontok forgalma

A december 1-i adás tartalmából.
 

Nem várt mértékben növekedett a használtautó-piac. Ezzel arányosan több az olyan károsult, akik nem ellenőrizték, hogy a megvásárolandó gépkocsin milyen terhek vannak, így ezeket is rendezniük kell, vagy jöhet a pereskedés.

Ugyancsak egyre több elektromos autót adnak el az országban, viszont a töltésük típusonként eltér, s egyáltalán nem bitos, hogy az otthoni elektromos hálózat és kiépítés alkalmas egy típus feltöltésére. Miben érdemes előre tájékozódni és kinél érdemes ezt megtenni.

Ami számunkra természetes, például egy munkaszerződés értelmezése, az a fogyatékosok számára egyáltalán nem magától értetődő, ráadásul személyenként más és más magyarázatra van szükség. Állami támogatással indult egy képzési projekt a fogyatékosok támogatására, melynek során minden megyében és a fővárosban irodák nyílnak, ahol szakképzett szakemberek segítenek értelmezni a szükséges iratokat, szerződéseket, akár számlákat. A képzést a szegedi Gyógypedagógus-képző Intézet koordinálja és részt vesznek benne az érintettek is.

Az ünnepek előtt növekszik a bevásárlóközpontok forgalma, többen járnak a parkolókban is – ezeken a helyeken a polgárőrök is gyakrabban feltűnnek és ha szükséges, segítenek. Mire figyeljünk, hogy elkerüljük a zsebeseket, autófeltöréseket, miben számíthatunk a polgárőrökre.

Kedden kezd a Mikulásgyár, azonban a COVID miatt a megszokottól eltérő körülmények között dolgoznak majd. Hogyan vehetjük fel a kapcsolatot, hogy juttathatjuk el az adományokat?

1925. december 1-én indult el a Magyar Rádió története. Azóta sugárzunk híreket, információkat, kultúrát. Miben számíthatnak ránk a hallgatók és mit várnak tőlünk, minek örülnek és mit kérnek.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth – december 1., kedd, 9:07

Szerkesztő: Herczeg Tibor

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább