×

Napközben: Ősszel és télen megszaporodnak a lakástüzek

A november 30-i adás tartalmából.
 

Ilyenkor ősszel és télen megszaporodnak a lakástüzek. Sokszor kis tűz is vezethet tragédiához és az esetek nagy részében egy egyszerű füstjelző életeket menthet. A katasztrófavédők országosan osztogatnak ingyenesen füstjelzőket.

Fiatal kutatóknak jövőképet, a betegeknek reménységet: új terápiát, új gyógyszereket jelenthet az az egyedülálló szív- és érkutatási program, amely az Európai Unió 1,2 milliárd forintos támogatásával már négy éve tart a Debreceni Egyetemen. A program eredményeiről beszélgetünk, illetve az érszűkület legújabb kezelési módszereiről beszélgetünk.

Kint hideg, bent meleg, a pára lecsapódik, a penész pedig megjelenik. Mi az oka a penész előfordulásának a lakásban? Mik azok a hőhidak? Hogyan küszöbölhető ki a penészesedés? Mit lehet ellene tenni, ha már megjelenet?

100 db BABA PAKK-ot juttat el az ország különböző területein élő hátrányos helyzetű, kisbabát váró családoknak a Magyar Vöröskereszt. Ez az első közös akciója a szervezetnek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel. A MOME Segítő Pakkok olyan digitálisan letölthető fizikai csomagok, amelyek a különböző élethelyzetekhez szükséges alapvető eszközöket és holmikat tartalmaznak.

Online szülésfelkészítő tanfolyamot indít a Szent János Kórház. A koronavírus-járvány kihívásaira reagálva nyolchetes online szülésfelkészítő tanfolyammal segíti a kismamákat a Szent János kórház.
A mindenki számára ingyenes előadásokon az intézmény szülésznőin és csecsemőápolóin kívül laktációs szaktanácsadó, gyógytornász, szülész-nőgyógyász, gyermeksebész és neonatológus szakorvos előadásait hallgathatják meg a tanfolyam résztvevői.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth – november 30., hétfő, 9:07

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább