Napközben: Mire figyeljünk a karácsonyi vásárlási roham a web-rendeléseinél?

A november 25-i adás tartalmából.
 

Hogyan működik a házhoz szállítás? Éttermek és a túlélési lehetőségek, valamint „karantén-ellátás” az otthon rekedtek részére – mennyire tudják kihasználni az éttermek a lehetőségeket, mennyiben élünk velük mi, fogyasztók? Megszólalók: éttermesek, fogyasztók, NÉBIH a szabályokról, Netpincér.hu a kiszállítás tapasztalatairól.

Mélyrepülés után ismét több a kölcsönzött munkaerő, az atipikus munkavállalási forma segítheti az újrakezdést, pedig elsőre úgy gondolnánk, aki nem alkalmazott, most nehezebben boldogul. A szabadúszókról kevés az adat, pedig egyre többen vannak, vajon nekik változott valami a korlátozásokkal? Megszólalók: Munkaerő Kölcsönzésről: MMOSZ elnöke Dénes Rajmund Roland, szabadúszók kutatásról: BGE-ről Timár Gigi, és szabadúszók a munkaerőpiacon: Majsai Richárd.

Vigyázat! átverés! web-rendelés termékek – karácsony előtt lassan indul a, mostani szezonban vélhetően erős, internetes vásárlás-roham. Elállhatunk-e a vásárlástól, ha hibás a termék? Mit tehetünk, ha sérült a csomag? Baj-e, ha utólag vesszük észre, nem azt küldték, amit kértünk? Muszáj a futár előtt kibontanunk? – számos kérdésre igyekszünk válaszolni a FEOSZ segítségével. Megszólaló: FEOSZ elnöke Baranovszky György – riport online vásárlókkal.

Év végéig felmérik a vonattal történő kerékpár szállítás nehézségeit – a MÁV és a Magyar Kerékpáros Klub együttműködik – mik eddig a hiányosságok, mit tegyen, aki télen is biciklit szállítana, mettől meddig tart majd a biciklis szezon a MÁVnál? Ezekre a kérdésekre is válaszolunk. Megszólalók: MÁV start vezérig. Kerékgyártó József, Kerékpáros Klub Halász Áron, biciklisek.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth – november 25., szerda, 9:07

Szerkesztő: Herczeg Tibor
Műsorvezető: Bak Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább