Napközben: Ártalmasabb az elektromos cigaretta, mint gondolnánk

A november 24-i adás tartalmából.
 

Főzési tanfolyamot szervezett az egri Vakok és Gyengénlátók egyesülete, hogy az önállóbb életvitelt segítse. Beszélgetünk az országos egyesület elnökével, dr. Nagy Sándorral, hogy miben várnak segítséget, amivel mi is segíthetjük az önállóbb mozgást, életmódot.

Országosan több mint 250 áruházban szervez Karácsonyi Adománygyűjtést az Élelmiszerbank a Covid-19 rászorulókat érintő hatásának enyhítésére – telefoninterjú az Élelmiszerbank külső kapcsolatok igazgatójával, Sczígel Andreával.

A mindfulness egyes technikái segítik a figyelemzavaros gyerekeket, ezekre a tapasztalatokra jutottak az ELTE pszichológus kutatói. Ki taníthatja, hogy tanulhatják meg az érintett gyerekek és a szülők, erről szól egy blokk az ELTE kutatójával Vekety Boglárkával, a Fimota Központ vezetőjével Kabai Dórával, aki figyelemzavaros gyerekekkel dolgozik.

Az elektromos cigaretta csak látszólag ártalmatlan, valójában nagyon is káros az egészségre, csak ezt sokan nem tudják. A SOTE következő előadásának lesz a témája szerdán, kedden az előadóval, dr. Dombai Brigittával beszélgetünk a műsorban.

Miként szólhatunk bele a magyar nyelv alakulásába, hivatalos változtatásaiba, hol tehetünk javaslatokat és eddig is milyen változások történtek, amiket nem nyelvészek indítottak el – erről fogunk beszélgetni a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda vezetőjével, Blenkó Miklóssal.

Autista gyerekek szülőinek szerveznek tréninget Kecskeméten.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth – november 24., kedd, 9:07

Szerkesztő: Herczeg Tibor
Műsorvezető: Bak Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább