Napközben: „Mi fán terem az erdő?” kampány

A november 23-i adás tartalmából.
 

– A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint csütörtöktől érvényesek a távmunkavégzés új, a veszélyhelyzet idejére meghirdetett szabályai. A rendelet három dolgot szabályoz. Ezekről beszélünk részletesen.

– Valaki alig 100 ezer forintot kap, más többszázezret. Egy-egy nyugdíj összegénél ilyen magas különbségek is lehetnek. Az év vége közeledtével különösen érdemes kérdeznie a nyugdíjas kort elérőknek, mielőtt benyújtanák a nyugdíjigénylésüket. Mitől függ, hogy ki mekkora összeget kap nyugdíjas éveiben? Hogyan számítható ki ez az összeg előre? Ha valaki teljesítette a nyugdíj feltételeit, akkor mikor igényelje a nyugdíját annak érdekében, hogy annak a lehető legmagasabb legyen az összege?

– Egy gyermek érkezése hatalmas öröm a családban. Számos weboldal, fórum foglalkozik azzal, milyen kiegészítőket, ruhákat, bútorokat érdemes venni, hogy felkészüljenek a leendő szülők a szülés utáni időszakra. Arról azonban kevés szó esik, hogy a hivatali ügyintézés során milyen utat kell bejárni, hogy a gyermeket anyakönyvezzék, majd legyen TAJ-és adókártyája.

– Az erdő nem egyszerűen fák sokasága, hanem egy olyan bonyolult ökológiai rendszer, ami nélkül az emberiség nem tudna létezni. Szolgáltatásai nemcsak közvetve, hanem közvetlenül is jelen vannak mindennapjainkban. Az Országos Erdészeti Egyesület az Agrárminisztérium támogatásával ezért a „Mi fán terem az erdő?” elnevezésű, társadalmi célú kampányában az erdei életközösség, vagyis az erdei ökoszisztéma szolgáltatásainak fontosságára hívja fel a figyelmet.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth – november 23., hétfő, 9:07

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Bak Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább