Hajnal-táj: Kerékpáros túravezetőképzés

A november 20-i adás tartalmából.
 

Rekordméretű süllőfogás Környén! A hideg idő beköszöntével egyre nehezebb a jó fogás hazánk horgászainak, mégis Szommer József mellé állt a szerencse. A kapás nem csak váratlan meglepetés volt, hanem rekordméretű is. A helyiek a csodájára jártak a több, mint 10 kilós, és majd nyolcvan centis süllőnek.

Hallgassa meg!

Magyarországon először szerveztek kerékpáros túravezetőképzést Vas megyében. A Velorégió elnevezésű osztrák-magyar program keretében 11-en vettek részt a nem mindennapi tanfolyamon, melynek teljesítésével olyan képesítésre tettek szert, ami nemcsak egészséges, hanem speciális igényű, fogyatékkal élők vezetésére is alkalmassá teszi őket.

Hallgassa meg!

Az égvilágon semmi köze a datolyához, de a szilvához sem – a nálunk pár évtizede megjelent datolyaszilvával néhány eltökélt termelő foglalkozik, köztük is nagyon kevesen jutnak el odáig, hogy bioültetvényben gondolkozzanak. A fővároshoz közeli fóti gyümölcsös kicsit olyan, mint egy hazánkba tévedt egzotikus kert, ahol azért megtalálta a helyét és nagyon is jól érzi magát az eredetileg keleten honos növény. Az is kérdés, honnan lehet információt szerezni ahhoz, hogy jól működhessen egy egzotikus ültetvény bio alapokon. A fóti datolyaszilvások azonban kitartanak a vegyszermentesség mellett.

Hallgassa meg!

Elkezdték kivágni a fenyőfákat Zala megyében. A karácsonyfáknak szánt fenyőket most a kereskedők viszik el. A vírus befolyásolja az idei szezont – termelők szerint drágább lesz a fenyőfa, s közülük sokan félnek az újabb szigorítástól.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – november 20., péntek, 5:00

Szerkesztő: Papp-Nánási Gabriella

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább