Kossuth Rádió

Hajnal-táj: Országos madárodú kihelyezési program indult

A november 15-i adás tartalmából.
 

Országos madárodú kihelyezési program indult: az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás madárodú kihelyezési akcióprogramja keretében 3500 odút és 350 etetőt helyeznek ki országszerte. A Heves Megyei Vadászkamara Egerben elsőként a Lenkey János Általános Iskolában tett ki etetőket. A programmal a természet apróbb részleteire igyekeznek felhívni a figyelmet, így az apró madarakra is, amelyeknek egyre kevesebb természetes menedék áll a rendelkezésükre.

A Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada rendkívüli körülményei miatt marad emlékezetes, remélhetően a jövő évi kiemelkedőn sikeres előadásai miatt reménykednek a Játékok vezetői. Munkájuk mostani állásáról kapunk képet összeállításunkból.

A Magyar Falu Program keretében, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, 2018-tól 2022 elejéig az országos mellékúthálózat 2500 kilométeren újul meg 230 milliárd forint kormányzati támogatásból.

Számos fejlesztés és beruházás elé néz a Fejér megyei Polgárdi. A 7000 fős kisváros már az elmúlt időszakban is látványosan szépült, megújultak a helység belső részei, élő tereptárgyként használva a várost átszelő Cinca patakot. Nyikos László a település első embere szerint nemcsak a kormány által biztosított zöld városfejlesztés program támogatását használják fel, hanem a vasúti fejlesztések vagy a Budapest-Balaton bicikliút kialakítása mellett kilátásban vannak nagyobb ipari beruházások is.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth – november 15., vasárnap, 5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva
Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább