Napközben: Csökkent a koraszülések száma a karantén alatt

A november 16-i adás tartalmából.
 

Az év végi ünnepi időszak során a Black Friday mellett számlatan kedvezményes online vásárlási lehetőséget biztosító napokkal és akciókkal lehet találkozni. Kiemelten fontos az óvatosság a vásárlásnál, hiszen az időszakosan nagy tömegű online vásárlásra buzdító kampányokat az internetes csalók is igyekeznek kihasználni.

Rossz iskolai eredmények, ágybavizelés, gondok az olvasás- és írástanulásban, úszásban, biciklizésben. Egy láthatatlan népbetegség, a megmaradt csecsemőkori reflexek rengeteg gondot okoznak gyerek- és felnőttkorban: rengeteg autizmussal, diszlexiával, diszgráfiával hiperaktivitással kezelt, diagnosztizált gyerek és szüleik keserves élete vehet fordulatot, ha ezeket leépítik.

Csökkent a koraszülések száma a karantén alatt. Világszerte számos orvoscsoport észlelte a pozitív változásokat, és egy globális vizsgálatsorozatba is kezdtek, hogy kiderítsék, minek köszönhető a javulás. A projekt kezdeti egyeztető fázisában van és a 40 résztvevőt tömörítő szakmai platformban Magyarországot a Melletted a helyem Egyesület és Dr. Szabó Mikós PhD Med Habil egyetemi docens, a Semmelweis Egyetem Neonatológiai Tanszéki Csoport vezetője képviseli.

Egy friss norvég kutatás szerint átlagosan 54 éves korunk után veszítjük el a motivációnkat. Miért? Hogyan lehet tudatosan megírni magunkban életünk forgatókönyvét, hogy ne fásuljunk bele a mindennapokba?

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth – november 16., hétfő, 9:07

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább