Napközben: „Naponta 1 alma, az orvost távol tartja”

A november 13-i adás tartalmából.
 

Hazánkban évente 24 ezer ember, tehát egy kisváros lakosságának a halála hozható összefüggésbe a dohányzással! 2021-ben két alkalommal is emelni fogják a dohánytermékek jövedéki adóját, és ez által 1700 forint lesz a legolcsóbb cigaretta. Vajon ez sokakat késztethet majd arra, hogy mérsékelje a vásárlást? Egyáltalán miként befolyásolta a füstölgőket a nemdohányzók védelmében hozott számtalan eddigi intézkedés? Hol kaphatunk hatékony segítséget a leszokáshoz, és hogyan vett rá egy gimnáziumi tanár már több száz diákot arra, hogy eskütétellel fogadja meg a füst mentes diákéletet? A dohányzás ártalmai és a leszokás küzdelmei a Ne gyújts rá! világnap előtt!

Műanyag, gumi, rongy, szivacs és fáradt olaj – a hulladékok égetése következtében helyenként mérgező, szúrós szagú, fekete füst gomolyog a kéményekből, ami nem csak tilos, hanem környezetszennyező, egészségtelen és balesetveszélyes is! De miért nem könnyű ezeket az eseteket bizonyítani és szankcionálni, egyáltalán hol tehetünk bejelentést? És milyen tanácsokkal segíti az Agrárminisztérium Fűts okosan! kampánya azokat, akik tényleg a megfelelő tüzelőanyagok kiválasztását és a helyes technikákat alkalmaznák otthon?

A közmédia Jónak lenni jó kezdeményezése az idén kilencedik alkalommal várja nézőit és hallgatóit! Az Együtt az Autistákért Alapítvány következő célja az első Autista Mintaház létrehozása, hogy hosszútávú segítséget nyújthassanak az autizmus spektrumzavarral élő gyermekek és családjaik számára. Megérteni, elfogadni, segíteni.

„Naponta 1 alma, az orvost távol tartja” – kérdések és válaszok a télálló alma beszerzésével és tárolásával kapcsolatban. Almakóstoló, fajtabemutató és felhasználási javaslatok Bozsik gazdával.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth – november 13., péntek, 9:07

Szerkesztő: Füredy Zsolt

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább