Hajnal-táj: Magyarország legszebb óvodai konyhakertje

A november 10-i adás tartalmából.
 

50 facsemetével támogatja az iskolákat a Bükki Nemzeti Park, így kapcsolódik idén a fenntarthatósági témahéthez. Az igazgatóság területén működő intézményekben, mintegy három megyében ültetnek őshonos gyümölcsfákat a génmegőrző programból.

Hallgassa meg!

Magyarország legszebb óvodai konyhakertje címet érdemelte ki a Szent István Egyetem Kaposvári Campus Gyakorló Óvodája. Az intézményben idén tavasszal alakítottak ki egy Élményportát, ahol közel négyszáz négyzetméteren több mint 20 féle növényt gondoznak az ovisok aktív részvételével.

Hallgassa meg!

Elloptak egy kutyát a nagykanizsai állatmenhelyről múlt héten. A hír bejárta a helyi sajtót, a menhelyet üzemeltető egyesület pedig feljelentést tett a rendőrségen. A helyzet érdekessége, hogy mindenki tudta ki vitte el a kutyát, ám az eb nem került elő, csak néhány nap után. Az ügy kapcsán sok kérdés maradt megválaszolatlan.

Hallgassa meg!

Állatvédelmi sorozatunkban arról hallhatnak, hogy brutális állatkínzás történt nemrégiben a Fejér megyei Pusztaszabolcson. Valaki feltehetően egy éles szerszámmal úgy ütött meg egy kutyát, hogy valósággal megskalpolta, majd az állatot meg is szúrta. A kutyust egy jó szándékú állatbarát találta meg, aki a Fema állatmentő Egyesülettől kért segítséget. Ahogy a Fema műveletirányítója elmondta, a sérülésekből lehetett következtetni arra, hogy mi történt a szerencsétlen kutyával. Állatvédők arra figyelmeztetnek, hogy az ilyen cselekmények elkövetőitől senki nincs biztonságban.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – november 10., kedd, 5:00

Szerkesztő: Papp-Nánási Gabriella

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább