×

Napközben: Ha ősz, akkor sütőtök minden mennyiségben

A november 6-i adás tartalmából.
 

A magyarok 9 százaléka készített végintézkedést a pandémia miatt, és 18 százalékuk fontolgatja, hogy készít – derült ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara több mint háromezer választ összesítő online felméréséből. Ugyanakkor továbbra is sok a tévhit az örökléssel és a végrendelkezéssel kapcsolatban. Mire kell figyelni végrendelet készítéskor és ki, mikor és hogyan örökölhet?

Nemcsak a végrendelet, és az örökösödés okozhat gondot a hozzátartozóknak , hanem bizony már a temetés megszervezése és később a szeretteink sírjának kezelése is. Ebben segíthet egy ingyenesen letölthető applikáció, ami sok egyéb funkció mellett arról is tájékoztatást ad, mikor kell újra megváltani szeretteink sírhelyét.

2019-ben több mint 65 ezer házasságot kötöttek, a házasságok mérlege négy évtized után először volt pozitív, mivel közel 5 ezerrel több új jött létre, mint ahány megszűnt. A tavaly házasságra lépett párok közel háromnegyede első alkalommal mondta ki a boldogító igent. – derült ki KSH adataiból. Hogyan lehet kezdetektől jól működtetni egy házasságot és hogyan lehet a hétköznapi konfliktusokat kezelni vagy éppen hogyan lehet újraépíteni házasságot?

Ha ősz, akkor sütőtök minden mennyiségben. A Szupermenta tesztjén több mint 10 féle sütőtököt teszteltek a NÉBIH szakemberei. Milyen eredmények születtek?
Bozsik gazda rovatában pedig a sütőtökkel és a hallowen dísztökkel kapcsolatos hallgatói kérdésekre válaszolunk.

Nem elég látni, látszani is kell. November 6-án, adásunk napján – Light Friday balesetmegelőzési akciót indít a rendőrség. A Látni és látszani kampányhoz kapcsolódva pénteken láthatósági eszközöket osztanak ingyen az ország számos pontján. A cél, hogy a balesetek csökkenése érdekében így is felhívják a figyelmet a biztonságos és az autósok számára is látható gyalogos és kerékpáros közlekedésre.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth – november 6., péntek, 9:07

Szerkesztő: Gergácz Anikó

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább