Napközben: Egyre több az okosotthon

A november 5-i adás tartalmából.
 

Egyre több az okosotthon és egyre szükségesebbek „okosmérések”, ugyanis ha nem tudjuk lemérni egy-egy újabb berendezés, rendszer hatékonyságát, akkor előfordulhat, hogy nagyobb lesz a költség mint korábban. Ezen kívül biztonsági kérdéseket is felvet az okoskütyük rendszerbe állított használata.
·
Beszélgetünk az Országos Bűnmegelőzési Tanács kampányáról, ami az idősebbek figyelmét hívja fel a csalókra és csalási módokra, hiába a rendszeres felhívás, mégis újabb és újabb csalásról adnak hírt.

A betegbiztonsági rendszerekről, fejlesztésekről beszélgetünk Dr. Belicza Éva doktornővel, aki a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának egyetemi docense és évről évre konferenciát, illetve pályázatot hirdetnek, hogy milyen újabb ötletekkel, átszervezéssel, technikai fejlesztésekkel lehet a betegeket nagyobb biztonsággal és hatékonysággal gyógyítani nem várt események bekövetkeztekor. Az idei konferencia holnap délután lesz – ezúttal online formában-, és arról beszélgetünk vele, hogy nekünk betegeknek milyen előnyünk, hasznunk származik ezekből az újításokból.

A COVID miatt is egyre fontosabb, de ettől függetlenül is – az összetartozás érzése. Mind több olyan kezdeményezés jelenik meg, amelyik a saját, szűkebb lakóhely sajátosságait használja ehhez, esetleg életkori sajátosságokat vesz alapul, mint például a nemrég meghirdetett virtuális túra és verseny a Kék-túra útvonalán.

Egerben a város közösségét erősítik ismert írónk, Gárdonyi Géza élete, munkái köré szervezett programokkal, a helyszínről jelentkezünk majd és Király Júlia, Gárdonyi-kutatóval illetve Fajcsák Dénes építésszel beszélgetünk.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth – november 5., csütörtök, 9:07

Szerkesztő: Herczeg Tibor

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább