×

Napközben: Milyen mintát adunk gyermekeinknek, ha volán mögé ülünk?

A november 4-i adás tartalmából.
 

Az erdőtűz csak egy óvatlan pillanat műve, míg a leégett terület regenerálódása akár 100 év is lehet. Ám sajnos az emberi mulasztás okozta erdőtűz visszatérő probléma. Ez lehetett az oka, hogy a NÉBIH is projektet dolgozott ki az erdőtüzek visszaszorításába. FIRELIFE erdőtűz megelőzési kezdeményezésük most az Európai Unió LIFE-díját is elnyerte, éghajlatvédelmi kategóriában.

Ami az internetre felkerül…no de mi van akkor, ha mindez hivatalos oktatás keretében történik? A gyermek elküldi a házi feladatát, esetleg egy otthon készült videót a tanárnak, a videón pedig látszik a ház és sok olyasmi, amit nem biztos, hogy mutogatnánk. Mindez hova kerül és mit tehetünk az online oktatásban az adatvédelemért?

Szegény, árva, vigyük haza, mentsük meg! Minden állatot meg kell menteni? Sok sün elpusztul, mert túl kicsi és esély sincs arra, hogy otthoni körülmények között nevelhessék. „Harminc deka sün, maradhat? – az állatkert erre hívja fel a figyelmet.

Hogyan vezetnek a szüleid? Milyen mintát adunk gyermekeinknek, ha volán mögé ülünk? Elgondolkodtató eredménnyel zárult a NÚSZ video pályázata – és vajon azt mutatja-e, ahogyan közlekedünk?

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth – november 4., szerda, 9:07

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább