Vasárnapi újság: Szerelem és halál az 1956-os forradalomban

A november 1-i adás tartalmából.
 

6.00.- 7.00
– Benyik György teológus -Minden szentek és halottak napja, hit és hagyomány
– Nusser Zoltán professzor, MTA tagja – Élet, halál és hit a tudós szemével
– Tóth Eszter Zsófia történész: Szerelem és halál az 1956-os forradalomban. Hogyan élték meg a nők, az értelmiségi lányok, a forradalmár nők, a szövőlányok?
– gróf Nádasdy Borbála író, koreográfus – Hogyan, milyen értékek mellett álltak ki a színészek 1956-ban? Mit tanulhatnának tőlük a mai ifjú színészek, és hogyan tették tönkre a színházat 1968-ban a francia tüntetők?
– Lélektől: Kiss – Rigó László Szeged-Csanádi megyés püspök

7.15-8.00
– Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter – segítség az otthonteremtéshez
– dr. Körmendy Adrienne volt krakkói főkonzul, Földi László titkosszolgálati szakértő – Lengyelországban több mint egy hete tüntetnek az alkotmánybíróság döntése miatt. Mi áll a zavargások hátterében?
– Borvendég Zsuzsanna – Titkos hálózatok a rendszerváltozás előtt és tovább élésük – A külkereskedő-pénzügyi elit titkosszolgálati védettséggel megerősítve miképpen fosztotta ki Magyarországot
– Bende Balázs jegyzet- amerikai elnökválasztás

8.00-9.30
– Anna Wellisz, a White House Writers Group kommunikációs tanácsadó cégcsoport igazgatója, Demkó Attila a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője – Amerikai elnökválasztás, kampány
– Jurij Fedotoff jogász, a Párizsi Egyetem tanára – a hangulat Párizsban a terrortámadások után + Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője JRM-ből nizzai merényletről.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Vasárnapi újság – Kossuth – november 1., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább