Napközben: Veszteségeink kezelése

Az október 28-i adás tartalmából.
 

Ökotűztér – környezetbarát fűtés cserépkályhával.
Miközben évről-évre azt halljuk, hogy a fafűtés a téli környezetszennyezés egyik fő felelőse,az összes zöld építésügyi előírásban elfogadják, mint megújuló energiát. Az ellentmondást a faelgázosítás oldaja fel, ezt lehet betétként alkalmazni cserépkályhákba, kandallókba és kemencékbe, de önálló kazánként is működhet. A sok fával rendelkező országokban, Ausztriában, Svájcban is ez a módszer.

Vadállatok a városban – egyre több a róka, vaddisznó, aranysakállal is találkoztak már lakott területen, és persze mindenki hallott a miskolci medvéről is. Az emberek köré csoportosuló madaraknak és rágcsálóknak pedig se szeri, se száma. Elvileg az állatoknak is joguk van a Földhöz, de vajon létezhet-e békés együttélés? Egyáltalán, miért pont most szoktak be ilyen nagy számban a vadállatok a városokba?

Veszteségeink kezelése
Közeledik a Halottak napja, egyre többet beszélünk a gyászról, de jóval ritkábban kerülnek szóba egyéb veszteségeink. Egy iskola, munkahely elhagyása vagy elvesztése, költözés, barátság megszakadása, válás, elszegényedés, betegség stb. Ezekkel a helyzetekkel mindannyiunknak meg kell küzdeni, és egyáltalán nem mindegy, hogyan jövünk ki belőle. Ehhez szeretnénk technikákat és megoldási módokat nyújtani.

Továbbtanulási tanácsok
Merre tanuljon tovább a gyerek? Sok családban ez fontos kérdés, és gyakran nehezen is döntik el, ebben szeretnénk tanácsot nyújtani a hallgatóknak. Most van itt az ideje az iskolakeresésnek, ezért elmondjuk, hogy mi a technikum, szakgimnázium és szakközépiskola, és természetesen sokat beszélünk arról is, hogy kinek való az erős és kinek a közepes gimi.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth – október 28., szerda, 9:07

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább