Kossuth Rádió

Hajnal-táj: Négyzetkilométerenként 13 méhcsalád él hazánkban

Az október 24-i adás tartalmából.
 

Négyzetkilométerenként 13 méhcsalád él hazánkban, ezzel Magyarország világelső. Méhészkedéssel 20 ezren foglalkoznak az országban. Ám a fogyasztásban már nem olyan jók hazánk mutatói. Ezért is tartanak olyan eseményeket, mint például az Újbudai Mézes Napok, ahol a méhészekkel találkozhatunk, és a méz jótékony hatásai mellett sokoldalú felhasználását is megismerhetjük.

A zalai madarászkodás egyik sarokpontja a Keszthelyhez közeli fenékpusztai madárgyűrűző állomás. Benke Szabolcs, a Magyar Madártani Egyesület zalai csoportjának elnöke évtizedek óta állandó szereplője az itt folyó munkának. Vele beszélgetetünk.

A Vasi Skanzent, és a felsőcsatári Vasfüggöny Múzeumot is útba ejthetik az érdeklődők a Vasi Vándor Sportegyesület által szervezett Colonia Savaria Túrán. A Szombathely környékét bebarangoló teljesítménytúra nem könnyebb lesz, mint a korábbi Kőszeg környékiek, hiszen nincsenek akkora szintkülönbségek. Rajt Szombathelyen az Oladi Katolikus Közösségi Háznál reggel 7 és 8 óra között.

Szilvásváradon képzik a nemrég megalakult Honvéd Huszár Díszalegységet. Jövő év március 15-én, Budapesten, a Kossuth téren, Magyarország lobogójának ünnepélyes felvonásakor, a Nemzeti Lovas Díszegység alakzatában mutatkozik be a Honvéd Huszár Díszalegység. A feladatra már most mindennap készül a díszalegység előkészítő törzse. A honvédhuszárok a magyar katonai lovaskultúrát bemutatva jelentősen hozzájárulnak a hazafias-honvédelmi nevelés megszerettetéséhez.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth – október 24., szombat, 5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva
Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább