Napközben: Európai kampány indul az iskolai bántalmazás és agresszió ellen

Az október 21-i adás tartalmából.
 

Illegális hulladék. Régóta probléma, megbízható megoldás egyelőre nincs, hiszen a hozzáállásnak kellene változni. Segítség azért akad, sőt, az illegális szemetelés ellen nagyon sokan tennének, köztük azok is, akik Heves megyében most a rengeteg kitett gumiabroncsot felfedezték. Van már applikáció, amiben bejelenthetjük, és tudni lehet azt is, mi hová vihetjük a saját veszélyes, vagy máshol el nem helyezhető hulladékunkat.

Precedens értékű ítélet született Székesfehérváron állatkínzás ügyében. Letöltendő szabadságvesztésre ítélték az elkövetőt. Még mindig kevés a letöltendő ítélet – vélik az állatvédők. A kúria elvi döntéssé nyilvánított olyan ítéletet, amit követhetnek a bíróságok.

Európai kampány indul az iskolai bántalmazás és agresszió ellen – jobban mondva megelőzésére – ehhez a közmédia is csatlakozik. Veled vagyunk – erről is beszélünk amellett, hogy elmondjuk, évente hány hívás érkezik ezzel kapcsolatosan a segélyvonalakra.

Önkéntes munkában kerti pihenő épült hajléktalanoknak Pécsett – de a hidegebb ősz miatt a szállók már készülnek a téli szezonra. Az idén 30 éves hajléktalanszálló, amit a fővárosban a Máltai Szeretetszolgálat üzemeltet, is felkészült a forgalomra. Hol jelezzük, ha hidegben fagyoskodót látunk, hogyan segítsünk, ha valaki nem akar szállóra menni, és mivel segíthetjük a hajléktalan ellátásban dolgozó szervezetek munkáját?

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth – október 21., szerda, 9:07

Szerkesztő: Bicsák Eszter

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább