×

Napközben: Testkép trendek 2020-ban

Az október 19-i adás tartalmából.
 

Október 20-án mindenhol elérhető lesz az influenza elleni oltás. Miért kiemelten fontos idén az oltás? Milyen szövődményei lehetnek az influenzának? Ha valaki átesik az influenzán, elképzelhető-e, hogy könnyebben megfertőződik koronavírussal? Olthatók-e a gyerekek és a várandósok? Vagy a krónikus betegségben szenvedők? Az influenza oltáson túl a tüdőgyulladás elleni oltás is fontos lehet ezekben a hetekben.

Testkép trendek 2020-ban. Az első szépségkirálynő választásokkal szinte meg is jelentek az evészavarok. Hogyan kapcsolódik az anorexia és a bulimia a nőideálokhoz? És hogyan változnak a testkép trendek? Hogyan ismerhető fel a testkép zavar? Milyen lelki okai lehetnek? A Három királyfi, három királylány Szóbox vitasorozatot indít, melynek hétfői témája a testkép.

A vizeletinkontinencia (a vizelettartási nehézségek) mintegy 600 ezer honfitársunkat érinti, stigmatizálja. Az ellátás javítása érdekében új irányelv született a kezelésre vonatkozóan, amely több fontos változtatást is tartalmaz, a legfontosabbak talán a háziorvosi praxisokat érintők.

14 hoverboardot és elektromos rollert vizsgált meg az ITM. Az eredmények alapján mindössze két roller használata veszélytelen, az összes többi eszköz forgalmazását megtiltotta a hatóság.

Lényeges változásokra kell felkészülniük a vállalkozásoknak 2021. január 1-jétől a szavatossági és jótállási igényekkel kapcsolatban. A jótállás időtartama például az eladási ártól függően fog változni. A tartós fogyasztási cikkek köre kibővül, ide fognak tartozni például a 10 000 forintos eladási ár feletti nyílászárók, riasztóberendezések, napkollektorok, drónok, elektromos rollerek.

Olyan közösségi-újrahasznosítási bolt nyílt Szombathelyen, mely leginkább Skandináviában elterjedt. A bevitt a jó minőségű ruhák, lakberendezési cikkek, cipőkért cserébe nem pénz jár, hanem pontok, amelyek levásárolhatók. Ami pedig nem kel el, adománynak megy.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth – október 19., hétfő, 9:07

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább