Hajnal-táj: Megrendezik vasárnap Balatonfenyvesen a Töpörtyű Napot

Az október 18-i adás tartalmából.
 

– Börzére várják ma a látogatókat Veszprém megyében a nemrég megnyílt balatonfőkajári Balatoni Retró Múzeumba. A kiállítótérben a hetvenes, nyolcvanas és kilencvenes évek tárgyait állítják ki. A régi pávaszemes rádiók, Csepel biciklik, konyhai berendezések, és játékok mellett az udvaron többi között a klasszikus szilvakék színű 120-as Skodát, Wartburgot és Trabantot is megcsodálhatják az érdeklődők. Ma 11-től este 6-ig várnak minden gyűjtőt, nosztalgiázni vágyót, és persze a gyerekeket is, hiszen playmobil börze lesz a múzeumban.

– Vízen guggoló, puhi, csombékos haluska – csak néhány izgalmas elnevezés a szilvásváradi hagyományos ételek közül. A helyi recepteket összegyűjtötték, és könyv formájában most meg is jelentette az önkormányzat.

– Egy délalföldi kisváros, Makó zseniális autó tervezője, Galamb József, aki a legendás Ford autók 100 év előtti indulásakor a Ford T-modell megalkotója volt – ma már méltóképpen van jelen szülőhelyén. Róla beszél Halmágyi Pál makói helytörténész.

– Bár a járványhelyzet szigorú szabályokat ír elő, szerényebb körülmények mellett, kicsit másképp, de megrendezik vasárnap Balatonfenyvesen, Imremajorban a Töpörtyű Napot. Az idei lesz a 7. fesztivál, amelyre az ország különböző részéről érkeznek vendégek, most is a töpörtyűé lesz a főszerep a hagyományos termelői piac mellett. Szórakozás, igényes gasztronómia a Balatonnál.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – október 18., vasárnap, 5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva
Szerkesztő: Bakos Csaba
Hangmérnök: Maksay Helga

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább