×

Kabarématiné: Várja Önöket most hétvégén is Zsoldos László

Az október 10-11-i adás tartalmából.
 

Matracpróbáló, előkóstoló golflabdákat kereső búvár. Mindannyian különleges foglalkozást űznek. Kőmíves Péter bővítette a különleges foglalkozások listáját, amikor bemutatta az ételrestaurátori szakmát. Szó lesz még az ősi kelta ünnepről a halloweenről és arról is, hogy mi a különbség a kvantumfizika és a véreshurka között.

Vasárnap történelemórával kezdünk, Tinódi Lantos Sebestyén szerint 1935 védő szállt szembe a 150 ezer főt kitevő, két részből egyesült török sereggel. Az új évezred történelmi kutatásai alapján a török had létszáma vélhetően 30-40 ezer fő volt, ennek ellenére még így is veszedelmes túlerőt jelentett harcedzettségével és fegyverzetével. A védősereg a túlerővel szemben, ötheti ostromban védte meg a várat, s az idő haladtával, a betegségekkel közeledő hideg időjárás a török ostromlókat visszavonulásra kényszerítette.
Aztán földrajzi quiz következik, a címe ki tud többet Svájcról. Állítólag nem csak a lila tehenükről és bicskájukról híresek. Aztán extrém divat, szőrös lábbelik, plexi csizmák és trendi lyukas pólók. A kínálat végtelen, Redenczki Mária mégis azt állítja, hogy nincs mit felvennie.

1. rész

Hallgassa meg!

2. rész

Hallgassa meg!

Kabarématiné – Kossuth – október 10-11., szombat-vasárnap, 9:07

Várja Önöket a házigazda: Zsoldos László!

Tovább a műsoroldalra! >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább