×

A nap kérdése: A magyar elhárítás szakemberei vizsgálják Gerald Knaus és a European Council on Foreign Relations nevű lobbiszervezet Magyarország elleni tevékenységét

A szeptember 29-i adás tartalmából.
 

A magyar elhárítás szakemberei vizsgálják Gerald Knaus és a European Council on Foreign Relations nevű lobbiszervezet Magyarország elleni tevékenységét. A titkosszolgálatnak azt kell megállapítania egy hasonló esetben, hogy a nevezett személy és a szervezete Magyarországgal kapcsolatos tevékenysége kimerít-e valamilyen bűncselekményt, ami miatt az AH-nak feljelentést kell tennie. Amennyiben feljelentés születik, a nyomozást vagy a rendőrség, vagy a nyomozó ügyészek folytatják le.

A bizottság alelnöke Magyarországot nyilvánosan ‘beteg demokráciának’ nevezte, és azzal sértegette az Európai Unió magyar polgárait, hogy ‘nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkossanak.
A biztos asszony kijelentései összeegyeztethetetlenek a bizottságban elfoglalt pozíciójával, ezért tisztségéből való távozása elengedhetetlenül szükséges. Amíg ez nem történik meg, addig a magyar kormány Vera Jourovával felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatokat” – tájékoztatta levelében Orbán Viktor az Európai Bizottság elnökét.

Vendégek:
ifj. Lomnici Zoltán Századvég jogi szakértője, alkotmányjogász
Horváth József Alapjogokért Központ Biztonságpolitikai tanácsadója

Hallgassa meg!

A nap kérdése – Kossuth Rádió –  szeptember 29., kedd, 18:30

Szerkesztő: Gazdagh Bernadett

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább