Vendég a háznál 39. heti ajánló

A szeptember 21. és 25. közötti adások tartalmából.
 

Szeptember 21., hétfő:
Szex gombnyomásra 2. rész
Az internetes kísértés mindenkit érint. Szülőt, gyerekeket, kamaszokat és papokat, szerzeteseket, lelkészeket is. Puskás Antal pálos rendi szerzetes azt vallja, hogy a védelem és a függésől való szabadulás első lépése a beismerés és a szembesülés. Saját vívódásai nyomán jutott el oda, hogy létrehozzon egy leszkást támogató weboldalt Tiszta sor címen. Hétfőn vele beszélgetünk.

Szerkesztő: Keresztes Ilona

Szeptember 22., kedd:
Nyelvlökéses nyelés és a fogszabályzó
Ha a fogak előre állnak, nem biztos, hogy azonnal fogszabályozásra kell indulni. Vannak, akiknél rendezetlen fogsor hátterében a nyelvlökéses nyelés áll, amit logopédus hozhat helyre. Ha ez a lépés kimarad, a fogszabályozás drága és keserves folyamata teljesen eredménytelen lehet.
Havadi Nagy Mariann logopédussal, gyerekekkel é szülőkkel beszélgetünk.

Szerkesztő: Mohácsi Edit

Szeptember 23., szerda:
Diabéteszes gyerekek és a mindennapos szuri
Figyelni kell a diétára, és minden nap adagolni kell az inzulint. A diabéteszes gyerekek napi rutinja ez, amit a kívülállók talán egy hétig is nehezen viselnének. A Szurikáta Alapítvány gyermek foglalkozásokat szervez, ahol diabéteszes gyerekek játékos formában mutatják be sorstársaiknak, hogy milyen a „szurikátás” életforma.

Szerkesztő: Diós Judit

Szeptember 24., csütörtök:
Gyerekek kincsesdoboza
Szalvéta, bélyeg, apró játékfigurák, csavarok, üveggolyók, plüssök… felsorolni is nehéz azt a számtalan dolgot, amit a gyerekek képesek kitartóan gyűjtögetni. Miről szól a gyerekek gyűjtőszenvedélye? És mit rejtenek a titkos dobozok? Hol szerzik be az „értékes” darabokat, és hogyan zajlik közöttük a csere-kereskedelem?

Szerkesztő: Hegyesi Gabriella

Szeptember 25., péntek:
A baba, aki nem alszik és nem eszik
A legtermészetesebb dolgok: az alvás és az evés is problémás lehet a kisbabák életében. Az okokat nem könnyű kideríteni, de van magyarázat és segítség is a nehézségekre.
Dr Hámori Eszter, Naszvadi Emma Julia és Zinner-Gérecz Ágnes klinikai szakpszichológusok véleményét kérdezzük.

Szerkesztő: Cataluccio Andrea és Keresztes Ilona

Vendég a háznál – Kossuth – Minden hétköznap, 11:32

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább