×

Kossuth Rádió

“Tebenned bíztunk eleitől fogva…”: Éjszakai horgászversennyel építik gyülekezetüket a beregszászi reformátusok

A szeptember 16-i adás tartalmából.
 

Éjszakai horgászversennyel építik gyülekezetüket a beregszászi reformátusok. A megmérettetésre ezúttal csaknem húszan neveztek. Sokan a családot is elhozták a péntek délutántól szombat délelőttig tartó pecázásra. Persze voltak olyanok is, akik az éjszakázás helyett inkább a kényelmes ágyukat választották. Nem így kolléganőnk, Dóka Viktória, aki elővette a zseblámpáját és a riportermagnóját, majd nekivágott az éjszakának a Salánki-tó partján.

Építészmérnöknek készült. Fiatalon azonban leállt a szíve egy műtét közben, és ezt követően komolyan elgondolkodott az élet értelmén. Pál László református lelkipásztornak ma az egyik legfontosabb kérdése, hogyan lehet érett és felnőtt keresztyénségre nevelni az embereket? A poroszlói református gyülekezet új lelkészét, Pál Lászlót szeptember elején iktattak be hivatalába. A fiatal lelkész több mint egy éve került a Tisza-tó melletti településre. Ez az első önálló gyülekezeti szolgálata.

Elmaradtak a Kárpátaljai Református Ifjúsági szervezet többszázfős nyári táborai. A karantén miatt sok református ifjúsági csoport kényszerült az online térbe, ezért a szervezet úgy döntött: felkeresi a közösségeket és megpróbálja őket mind lelkiekben, mind fizikailag megmozgatni. Ezt a programot keresztelték el KRISZ busz challenge-nek, melynek 20. állomása a mezőkaszonyi fiataloknál volt.

Oláh Pál Olivér, a székesfehérvári református egyházközség beosztott lelkipásztora áhítatát hallják Kecskés Ákos tolmácsolásában.

Műsorunk telefonszáma: 0630-789-00-66.
E-mail címünk: radio@reformatus.hu

Hallgassa meg!

Tebenned bízunk eleitől fogva – Kossuth – szeptember 16., szerda, 13:30

Szerkesztő-műsorvezető: Fekete Zsuzsa

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább