Hajnal-táj: A 25. Rába Maraton keretében több mint 80 kajak és kenu hajózik majd a folyón

A szeptember 12-i adás tartalmából.
 

Új kézműves piac nyílik ma Szegeden. A 2013-ban szervezett, és ma is sikerrel működő, kizárólag magas minőségű termékeket kínáló Bödön-piac kitalálója most egy baba-mama piacot indít útjára Böba néven. Az árusok meghívásos alapon jöhetnek csakis olyan termékekkel, amelyek környezettudatos módszerekkel készültek természetes alapanyagokból. Az ország szinte minden részéből jelen lesznek ma kézműves termékeikkel Szeged legújabb piacán az árusok.

Van, akinek nosztalgia, van, akinek történelem a szocializmus. Egy olyan korszak, amire sokan gyerekként emlékezünk, gyerekkorunk része. Ezt a korszakot eleveníti fel a nagykanizsai Thury György Múzeum új kiállítása. A Szocializmus gyermekei című tárlat a tervek szerint áprilisig látogatható.

Nem akármilyen látványban lesz része annak, aki ma a Rába folyó mentén nézelődik. A 25. Rába Maraton keretében ugyanis több mint 80 kajak és kenu hajózik majd a folyón. Az indulás Szentgotthárdnál, az érkezés Molnaszecsődnél lesz.

Ma van a Viseletek napja Egerben. A programot második alkalommal rendezi meg a Szederinda Néptáncegyüttes. Heves megye több településéről érkeznek fellépő együttesek, zenekarok azért, hogy bemutassák és népszerűsítsék a magyar viseleteket Eger belvárosában.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth – szeptember 12., szombat, 5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva
Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább