“Tebenned bíztunk eleitől fogva…”: Több ezer lakónak segített fennállása alatt a Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaház

A szeptember 9-i adás tartalmából.
 

Több ezer lakónak segített fennállása alatt a Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaház. A miskolci intézmény falai olyan nőknek nyújtanak védelmet, akik férjük agressziója elől menekülnek gyermekeikkel. A ház csöndes, békés helyen várja a kilátástalan tűnő helyzetbe került anyákat.

Egy új emelettel bővült a miskolci Jókai Mór Református Általános Iskola. A 350 millió forintos beruházásra azért volt szükség, mert az oktatás egyre több csoportbontást igényelt és a gyereklétszám is nőtt. Az építkezés ideje alatt konténer tantermekben tanultak a diákok.

Még a pokrócnak is van üzenete! A nagydobronyi ük- és szépnagymamák szőtteseit igyekszik felkutatni és megőrizni Kupás Gizella. Úgy gondolja, hogy aki nem tudja becsülni a múltat, annak nem lehet reményteljes a jövője. Élete célja, hogy a hagyományos beregi szőttesekkel vagy a sajátos pokrócképekkel Isten szeretetét adja tovább, hirdetve az evangéliumot mások számára. Mindezt teljesen ingyen, hiszen szőttest tőle venni nem, csak kapni lehet!

Szeptember 9-i adásunkban Bella Péter győrújbarát-ménfőcsanaki református lelkipásztor igei gondolatait hallhatják.

Műsorunk telefonszáma: 0630-789-00-66.
E-mail címünk: radio@reformatus.hu

Hallgassa meg!

Tebenned bízunk eleitől fogva – Kossuth – szeptember 9., szerda, 13:30

Szerkesztő-műsorvezető: Fekete Zsuzsa

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább