Hajnal-táj: Környezeti nevelés

Az augusztus 30-i adás tartalmából.
 

– A mai kor ifjúsága – szoktuk mondani – szívesebben ül a számítógép előtt, mint kimenne a természetbe. Erre cáfoltak rá a mátészalkai kertvárosi gyülekezet apái és fiai. Szó szerint nomád táborban töltöttek el három napot Hortobágyon Nagyvókonya tanyán.

– A Kecskeméttől 36 km-re, Lakitelek határában, Tőserdőn lévő Kontyvirág Erdei Iskola szakmailag ideális, biztonságos és kényelmes helyszínt biztosít a vállalkozó kedvű, kreatív pedagógusok számára elsősorban környezeti nevelési céljaik megvalósítására. A 44-es úttól nem messze található téliesített kőépület egykor pártüdülőként szolgált, s a legendák szerint, amikor a hetvenes években Magyarországon járt Richard Burton, akkor itt szállásolták el. A ma már a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében levő épületben a 44 férőhely mellett saját étterem, közösségi helyiségek biztosítják a színvonalas munkát.

– Az M3-as autópálya Szabolcs-Szatmár-Bereg megye második vonalához tartozó városok iparosítását is meghatározza. Ma már ott tart a folyamat, hogy letelepedtek a világhírű cégek, több ezer embert foglalkoztatnak, de ezzel nincs vége a folyamatnak. Nyírbátorban az ipari park fejlesztéséről tájékoztatták a sajtó munkatársait, de mint hallani fogják, más fejlesztési munkákban is gondolkodni kell a megye vezetőinek.

– Idén szerencsére az átlagosnál kevesebben fulladtak a Balatonba. A helyzetet Bagyó Sándorral, a Vízi mentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökével elemezzük.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth – augusztus 30., vasárnap, 5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva
Szerkesztő: Bakos Csaba
Hangmérnök: Farkas Dávid

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább