Hajnal-táj: Kastélypiknik

Az augusztus 29-i adás tartalmából.
 

– Idén tízéves a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem elnevezésű program, amelyben ebben az évben is több, mint 5000 magyar és határon túli gazda vett részt, akik tavaly összesen 791 tonna búzát adtak össze a hazai és határon túli gyermekeknek, rászorulóknak. Idén a szervezők arra számítanak, hogy az adomány búza mennyisége meghaladhatja majd az 1000 tonnát, így segítve azt, hogy több tízezer gyermek ellátását biztosíthassák, valamint vetőmagadományaikkal támogathassák a kárpátaljai gazdákat.

– Tudja, mi az a kiszi, vagy cibere, vagy a tökmagpogácsából készült zsufa? Ezt is megkóstolhatják a hétvégén, Mátraderecskén. Tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Palóc Párna-napot. Ahogy régen, most is kisbíró hívta a helyieket a programokra, de megmutatták azt is, hogyan készülnek a palóc motívumok.

–  Igazi élettel telik meg a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum parkja a hétvégén. Kastélypiknikre várják az érdeklődőket: lehet egyszerűen csak pihenni és élvezni a hely hangulatát, de természetesen lesznek koncertek, lesz parkmozi és lovas program is. A kastély 8 hektáros korhű parkja egyébként is különleges kikapcsolódást kínál.

– A diósgyőri vár kapui zárva voltak hosszú hónapokon át a vírushelyzet miatt. Múlt hónapban nyitotta meg a kapuit, és igyekeznek nagyon sok érdekes programmal elkápráztatni a vendégeket. Például: tudják mi a különbség a csontsíp és a vízóra furulya között? Ha ellátogatnak a vár hét végi programjára, megtudhatják.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth – augusztus 29., szombat, 5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva
Szerkesztő: Bakos Csaba
Hangmérnök: Maksay Helga

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább