Szombat reggel: Hétvégi kajak-túra

Az augusztus 22-i adás tartalmából.
 

Megkezdődött a héten a mohácsi csatatér tömegsírjainak antropológiai feltárása. Mennyiben érintik az újkori történeti kutatások a csata kronológiáját? Eddig nem számoltak a szakrális vagy kanonizált, és a „valós, fizikai” időből adódó különbségekkel és anomáliákkal mely Gergely pápa naptárreformját követően merült föl.

A két világháború közti katonai egyenruhákból nyílt kiállítás a Savaria múzeumban Szombathelyen.

Nemzetközi versennyel avatják föl szombaton az Ércbányász Modellező Klub offroad modellpályáját

Hétvégi kajak túra a Dráván és kenu túra a Duna bédai holtágán

Beach Run by Riska mezítlábas futás Balatonlellén. A résztvevők a távot a térdig érő Balatonban és a strand homokos partszakaszán kijelölt útvonalon teljesítik.

A síita militáns mozgalom, a Hezbollah egyik tagját nevezte meg az illetékes nemzetközi bíróság a tizenöt éve megölt libanoni miniszterelnök, Rafik Hariri gyilkosának. A bíróság döntéssel tovább súlyosbodott az augusztus 4-ei hatalmas bejrúti robbanás által már egyébként is kiélezett belpolitikai feszültséget.

Hatvan éves a pécsi állatkert. A születésnapot a hétvégén ünneplik meg a felújított állatkertben.

Nagykanizsán holnap kezdődik az egy hetes Közép-Európai Informatikai Diákolimpia. A járvány miatt nyolc ország diákjai személyesen, további hat csapat pedig az interneten keresztül kapcsolódik a programozási versenybe.

Sci-fi rajongó természettudós írnak olyan gyerekeknek szóló tankönyvet, mely felnőtteknek is izgalmas olvasmány. A kötet egy fejvadász kalandjait meséli el a Star Wars-univerzumban és az ott szereplő bolygókon át mutat be érdekes természet-, társadalom- és gazdaságföldrajzi kérdéseket úgy, hogy ugyanez a Földön miben más, vagy mennyire hasonló. Többet többet tudhatunk meg meg a Föld földrajzáról, és a Star Wars világáról is.

Az elengedett kedves. Pénteken mutatták be a most megjelent a magyar Fiume végnapjairól szóló történelmi regényt.

Felújították a szaporcai református templom188-ban készült Angster orgonáját. Az állam hatmillió forinttal támogatta a munkát. A felújított értékes hangszert hálaadó ünnepségen mutatják be szombaton délután.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Szombat reggel – Kossuth Rádió – augusztus 22., szombat,  6:00

Szerkesztő-műsorvezető: Gungl László

Vissza a műsor oldalára>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább