Kossuth Rádió

Hajnal-táj: Egyhetes Szakmakóstolót szervezett általános iskolásoknak

Az augusztus 23-i adás tartalmából.
 

Bálint Józsefnek, a Veszprém megye határában lévő Jenő lakójának számtalan fából faragott szobra látható az országban. A Magyar Kultúra Lovagja címmel kitüntetett művész az egyik leglátványosabb módszerrel, láncfűrésszel dolgozik. Nemrég a Balaton-közeli Fülén számos tanítványával alkotott a falu határába megálmodott mesekertben. Az eddig elkészült alkotások bármikor megnézhetők a község Elvarázsolt Pagony nevű, árnyas, titokzatos, őseperfás ligetében.

A mátészalkai Baross László Technikum az agrárkamara megyei szervezetével közösen egyhetes Szakmakóstolót szervezett általános iskolásoknak. A mezőgazdaságról, a gépműhelyekben folyó munkáról játékos, könnyed foglalkozások keretében szereztek ismereteket.

A korszerű sertéstelepet valamikor a helyi termelőszövetkezet létesítette, majd ahogyan mondani szokták, az ebek harmincadjára jutott telepet az utolsó pillanatban Prokob János nyírbogáti vállalkozó mentette meg, és elkezdte fejleszteni. A napokban új vágóhíd átadására került sor, ilyen még nincs ebben a térségben, és a foglalkoztatásban és a közellátásban vállalt szerepe sem elhanyagolható.

A koronavírus ugyan elsöpört számos rendezvényt, ám ezek közül sok nem szűnt meg, csak más formát öltött. Ezek közül való a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál Szegeden, amelynek elindítója Frank Sándor nemzetközi hírű mesterszakács, a szegedi Roosevelt téri halászcsárda igazgatója. Tőle érdeklődtünk a halfesztivál idei sorsáról.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – augusztus 23., vasárnap, 5:00

Műsorvezető: Kapuvári Gábor
Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább