Napközben: Lehet személyes találkozás nélkül elsajátítani egy idegen nyelvet?

Az augusztus 24-i adás tartalmából.
 

Online forradalom előtt állnak a nyelviskolák? A járvány az ő életüket is átalakította. Módszertanilag és működésüket tekintve is változtatniuk kellett az eddig bevett gyakorlaton. Hogyan lehet jól online tanulni és tanítani? Hogyan igazodhat el a számos online kurzus és nyelvtanulást segítő applikáció között az, aki nyelvet kíván tanulni? Egyáltalán lehet-e személyes találkozás nélkül elsajátítani egy idegen nyelvet?

A HPV elleni vakcinák alkalmazása óta több százmillió oltást végeztek, így az azóta eltelt időben sok információ gyűlt össze az oltások hatékonyságáról és mellékhatásairól. Magyarországon először a 2 komponensű vakcina került forgalomba 2007-ben, majd 2015 óta a 9 komponensű. Az HPV elleni oltás 2014-ben került be az immunizációs programba. A hazai egészségügyi kormányzat 2014 óta biztosítja a hetedikes lányok számára térítésmentesen a HPV elleni vakcinát. Van olyan város, ahol már a fiúk számára is elérhető az ingyenes oltás. Szeptember közepéig lehet jelentkezni.

Sokféle oka lehet, hogy egy víztisztító beszerzésén törjük a fejünket. Van, aki a víz klóros ízét, szagát és van, aki a vízkövesedést próbálja orvosolni vele. Mások törekednek a hulladékmentességre, és az ásványvízfogyasztást szeretnék biztonságos módon kiváltani. Milyen elven működik egy jó víztisztító? Miket tud kiszűrni a vízből?

2021. január 1-én Európa legtöbb országában, így Magyarországon is életbe lép az e-kereskedelmi csalások visszaszorítását célzó erős-ügyfélhitelesítés rendelet. Ez az elektronikus fizetések, valamint az online vásárlások felhasználói élményét is nagyban befolyásolja majd.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth – augusztus 24., hétfő, 9:07

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább