×

Kossuth Rádió

Hajnal-táj: Termelői piacot alakított ki 50 millió forintból Noszvaj

Az augusztus 15-i adás tartalmából.
 

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság augusztusban több turnusban biztosít táborozási lehetőséget azoknak az egyetemistáknak, akik természetvédelmi mérnök vagy erdőmérnök szakon tanulnak. A Nemzeti Park Pest megyével határos részén van egy erdő, amely az ország természeti értékekben egyik leggazdagabb területe. Mégis, nagyon nagy veszélyt jelentenek az ott élő állat- és növényfajokra az inváziós fák, így a bálványfa, ostorfa vagy zöld juhar, amelyek országosan is okoznak már nem csak természetvédelmi, hanem erdőgazdasági károkat is.

A rendőr, mint hallani fogják, nemcsak akkor van szolgálatban, amikor az egyenruha rajta van, hanem akkor is rendőr, amikor az élet váratlan esemény közelébe sodorja. Így járt a mátészalkai városi rendőrkapitányság főtörzsőrmestere is. Életet mentett.

Termelői piacot alakított ki 50 millió forintból Noszvaj. A falu közepén, egy parasztház udvarán árulják portékáikat a helyiek. Ki zöldséget, tojást, sajtot, más pékárut vagy lekvárt kínál, az önkormányzat ezzel segíti az őstermelők fennmaradását.

Nem sok lehetőség van idén fesztiválozni, a szombathelyiek leginkább a Savaria Történelmi karnevált hiányolják. Éppen ezért a lehetőségekhez mérten szombaton egy kis utcaművészeti fesztivált szervez a város helyi zenészekkel és képzőművészekkel. A nap végére várhatóan egy óriási festmény is születik a városháza oldalára.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Hajnal-táj – Kossuth – augusztus 15., szombat, 5:00

Szerkesztő: Bakos Csaba
Műsorvezető: Fekete László

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább