Napközben: Digitális felzárkóztatásban segít a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a nyáron

Az augusztus 14-i adás tartalmából.
 

Libanonból hazaérkezett a Debreceni mentőcsapat.

2020. júliusban a fogyasztói árak átlagosan 3,8%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben az élelmiszerek és a szeszes italok, dohányáruk ára emelkedett jelentős mértékben. Mi áll a drágulás hátterében? Milyen tendencia jósolható?

Egy angol kutatás szerint a szülők gyermekeik 13 éves koráig átlagosan 1300 fényképet és videót posztolnak ki róluk. Vajon hogyan befolyásolhatja a gyermekeink közeli és távoli jövőjét, ha az életük minden pillanatát megosztjuk a közösségi oldalakon? Hogyan tudjuk csökkenteni a folyamatos közösségi jelenlét kockázatait?

A mai iskolába járó gyermekek már digitális bennszülöttek, a tanuláshoz szükséges programok használata azonban sokak számára gondot okoz. Nem is beszélve azokról, akiknek otthon nem áll rendelkezésre számítógép. Digitális felzárkóztatásban segít a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a nyáron. A Tempus Közalapítvány pedig a Digitális Módszertárral kínál eszközöket a tanároknak, amelybe a nyár folyamán új ötleteket és gyakorlatokat várnak.

Vízibaleseteket szimulálnak a balatoni Vízimentők, hogy bemutassák, milyen részletekre kell ügyelnünk a biztonságos strandolás érdekében.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth – augusztus 14., péntek, 9:07

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább