“Tebenned bíztunk eleitől fogva…”: Hatezerötszáz gyerek nyaralhat a magyarországi református egyház legnagyobb nyári táborában

Az augusztus 5-i adás tartalmából.
 

Bátorságpróba címmel rendezett nyári napközis tábort a Tiszáninneni Református Egyházkerület Ifjúsági Missziója Miskolcon. A gyerekek Eszter könyvéről tanultak. Játékos, interaktív foglalkozások és izgalmas kirándulások várták őket. A szervezők küldetésüknek érzik, hogy a fiatalokat elérjék és Isten igéjén keresztül keresztény közösségé formálják őket.

Pótfelvételt hirdet a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara hitéleti szakjaira. Református hittanoktatókat és kántorokat keresnek, de más, nem egyházi képzésekre is várják a jelentkezőket. A legfontosabb tudnivalókról Méhes Balázs dékánhelyettessel beszélgettünk.

Hatezerötszáz gyerek nyaralhat a magyarországi református egyház legnagyobb nyári táborában, a Bárka táborban. Bár a vírushelyzet miatt bizonytalan volt a Bárka megrendezése, végül sikerült megoldani, hogy a gyerekek biztonságos körülmények között nyaralhassanak idén is. A balatonfenyvesi tábor tegnap nyitotta meg kapuit. A református Bárka tábor egyik különlegessége, hogy együtt nyaralnak fogyatékkal élő, siket, vak, mozgáskorlátozott, valamint ép gyerekek, hátrányos helyzetűek, és átlagos családokból valók. A Bárka nemcsak egyszerű nyári táboroztatási lehetőség, hanem a felzárkózást segítő, esélyteremtő, képességeket kibontakoztató integrációs tábor. A részletekről Gőbel Gergellyel, a tábor projektvezetőjével beszélgettünk.

Adásunk végén Szanyi Ferenc az apostagi református egyházközség lelkipásztorának igei gondolatait hallják.

Műsorunk telefonszáma: 0630-789-00-66. E-mail címünk: radio@reformatus.hu.

Hallgassa meg!

Tebenned bízunk eleitől fogva – Kossuth – augusztus 5., szerda, 13:30

Szerkesztő-műsorvezető: Fekete Zsuzsa

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább