Hajnal-táj: A Jászágban a napokban kezd igazán beérni a dinnye

Az augusztus 2-i adás tartalmából.
 

Természetbarát tábor a város közepén. A marosvásárhelyi Forcamp Egyesület a Maros Megyei Múzeummal együttműködve nyári napközis tábort tart kisiskolás gyerekeknek. A középkori Vár udvarán zajló tematikus foglalkozások célja, hogy a gyerekek megismerkedjenek a hagyományokkal, közelebb kerüljenek a természethez, a környezettudatos szemlélethez.

Papos, a szabolcsi kisközség már István királyunk idején létezett, ezért építettek az ősök ide templomot. Ma a majdnem zsáktelepülések nyugalmát élvezik az itt lakók, ami nem azt jelenti, hogy nem gondolnak fejlesztésre, faluszépítésre.

Hazánk három nagy dinnyetermesztő területe közül a Jászágban a napokban kezd igazán beérni a dinnye. Pócs János gazdálkodót, az országgyűlés mezőgazdasági bizottságának tagját kérdeztük a várakozásokról.

A Tihanyi bencés szerzetesek élete a nyári hónapokban az idegenforgalom jegyében zajlik. De nemcsak a kiállításaikra, valamint az apátságba várják a turistákat, hanem néha-néha beengedik a látogatóktól elzárt területekre is az érdeklődőket, hogy átadjanak valamit a kolostor és a szerzetesi élet nyugalmából, békességéből. A múlt héten hajnalban kellett kelnie ehhez a különleges programhoz Bánsági Évának is, aki még sötétben érkezett meg a tihanyi apátság bejáratához.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Hajnal-táj – Kossuth – augusztus 2., vasárnap, 5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva
Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább