Vendég a háznál 32.heti ajánló

Az augusztus 3. és 7. közötti adások tartalmából.
 

Augusztus 3., hétfő:
Jóllakott babák és az anyatej
Az első fogás a babák életében az anyatej. A természet adta legjobb táplálék, amelyet a hormonok, reflexek és ösztönök is segítenek. Mégis előfordul, hogy az édesanya úgy érzi, hogy a gyermek éhezik a karjaiban, miközben bőven volna mit ennie. Kismamákkal, Hoffmann Ildikó gyermekorvossal és Schäffer Erzsébet Böbe szoptatási tanácsadó szakemberrel beszélgetünk.

Szerkesztő: Mohácsi Edit

Augusztus 4., kedd:
Gyerekek a neten
Önök tudják, mit néznek a gyerekek, amikor neteznek? És ha elmesélnék, biztos, hogy tudnák értelmezni, amit hallanak? A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szülőknek szóló, információs oldalt hozott létre, amely március 1-től látható. Az oldal arra vállalkozik, hogy röviden megmagyarázza a szülők generációinak azt a digitális világot, amelyben a gyermekeik látszólag magabiztosan közlekednek.

Szerkesztő: Hegyesi Gabriella

Augusztus 5., szerda:
Szülőség tréning 
A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft tavaly óta ingyenes szülőség csoportokat indít az egész országban. Iskoláskor előtti gyerekek szülei jelentkezhetnek, akár egy bölcsis/ovis szülőközösség, akár egy baba-mama klub, 10-12 személynek már küldenek egy trénert. Kétféle csoport van, a SZÜLŐSÉG átlagos gyerekek szüleinek, a GYÖNGYHALÁSZ eltérő fejlődésű gyerekek szüleinek. Nem előadásokra kell számítani, hanem gyakorlatok, beszélgetések töltik meg az öt alkalmat. Lehet szó dackorszakról, testvérféltékenységről vagy az autizmus nehézségeiről.
szuloszakembercsoportok@csbo.hu
Görbe Éva CSBO oktatási igazgatóhelyettes
Bencze Boglárka, Ambrózai Anikó, Illyés-Dubecz Dorottya csoportvezetők,
Madar Alexandra, Menedékház Alapítvány Családok Átmeneti Otthona intézményvezető

Szerkesztő: Diós Judit 

Augusztus 6., csütörtök:
Sikeres roma nők – festmények és portrék
Roma nők, akik sikeres karriert építettek, családanyák és a magyar mellett a roma identitásukat is ápolják. 12 portré készült ecsettel és tollal, amely a Kopp Mária Intézet megrendelésére jelent meg a L’Harmattan kiadó gondozásában éppen nőnapra. Bemutatunk néhány történetet az arcképek mögött.

Szerkesztő: Mohácsi Edit

Augusztus 7., péntek:
Kopp-Skrabski díj – Szászi Balázs és Fehérvári Anikó 
A Három Királyfi Három Királylány mozgalom évről évre Kopp-Skrabski díjjal tünteti ki a gyerekekkel, családokkal foglalkozó szakembereket és civileket. Egyéni és házaspár kategóriában idén is bárki jelölhetett a díjra érdemes, elkötelezett embereket. Szászi Balázs és Anikó családterapeuta házaspár, Szegeden élnek. Szerintük a hűség a legnagyobb kaland, extrém sport, a magunkra és egymásra ismerés lehetősége és a gyógyulás tere. Húsz éve alapították a Remény Háza Kapcsolati Műhelyt, hogy vidéken is kapjanak szakszerű figyelmet a bajba jutott párok, családok, amivel átlendülhetnek a nehéz időszakokon.

Szerkesztő: Szendrei Edit

Vendég a háznál – Kossuth – Minden hétköznap, 11:32

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább