Napközben: Egyre több település szépül és korszerűsödik a Magyar Falu program keretében

A július 31-i adás tartalmából.
 

A nyugdíj mellett munkát végzők járulékmentessége
Egyre többen szeretnének, vagy – kényszerülnek rá, hogy nyugdíj mellett is dolgozzanak. Július 1-jétől különösen érdemes ismét munkát vállani, ugyanis minden munkát végző nyugdíjas mentesül a biztosítási- és járulékfizetési kötelezettség alól.

Az őstermelők valódiságát ellenőrizte a NÉBIH
Az őstermelői termékek iránt nagy a vásárlói bizalom. Emiatt fontos, hogy a hatósági ellenőrzések során a szakemberek kiszűrjék azokat a kereskedőket, akik a termelői asztalokon nem saját termesztésű, hanem vásárolt áruikat kínálják.

Magyar falu program
Egyre több település szépül és korszerűsödik a Magyar Falu program keretében. Utak, járdák, terek, óvoda és iskolaépületek közösségi házak felújítására lehetett és lehet pályázni. A cél, hogy javuljon az életminőség és erősödjön a népességmegtartó ereje az 5000 fő alatti településeknek. Bemutatkozik néhány sikeres település.

Veszélyben az ökoszisztéma
Megállíthatatlannak tűnik a méhek és egyéb rovarok pusztulása. A tendencia fenyegetést jelent az emberiség egészére is, az Európai Parlament például akcióterv elfogadását sürgeti a beporzók védelme érdekében. Több város, köztük Vác beporzóbarát akciókat szervez.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth – július 31., péntek, 9:07

Szerkesztő: Horváth Katalin

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább