Kossuth Rádió

Hajnal-táj: Kilenc települést köt össze az idei Tour de Tisza-tó

Az augusztus 1-i adás tartalmából.
 

Kilenc települést köt össze az idei Tour de Tisza-tó, amely 67 km-es kerékpártúrával és csónakkal megközelítve mutatja be nemcsak a térség értékeit, hanem azt is, hogy nem kell ahhoz koncertterem, hogy fantasztikus operamuzsikát hallgassunk. Debreczeni Ildikó jelmeztervező hetedik éve bizonyítja, hogy a természet is lehet az opera otthona.

Hallgassa meg!

Jelképesen 15 millió búzaszemet gyűjtenek össze a gazdák a Magyarok Kenyere programban, melyet a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervez. A regionális gyűjtést követően Szarvason öntötték össze a kenyérnek való adományt. Mi a tatai regionális rendezvényen jártunk.

Hallgassa meg!

A Körűi Piac sorozat következő alkalmát a megszokott időponttól eltérően, ma éjszaka rendezik meg. A hangulatos piactéri helyszínt fényfüzérekkel díszítik fel a szervezők, az elárusító pultok világítást kapnak, így a vendégek egy különleges helyszínen vásárolhatnak, szórakozhatnak Nagykörűben.

Hallgassa meg!

Weekendezni hívja a borkedvelőket Eger ezen a hétvégén. Idén kilencedik alkalommal rendeznek fesztivált az új fehérbor tiszteletére a Dobó téren, ahol 15 borászat mutatja be Egri Csillag borát és Egri Bikavérét. Az Egri Bikavér fehér párjának elkészítését minden évben egyre több pincészet vállalja, megmutatva ezzel a borvidék kiváló adottságait, a termőhelyi karaktert és a sokszínűséget.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – augusztus 1., szombat, 5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva
Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább