Hajnal-táj: A koronavírus-járvány megakadályozta a nem életfontosságú műtétek elvégzését is

A július 26-i adás tartalmából.
 

Július elsejétől a szakképzési centrumok rendszerében működnek a mezőgazdasági szakképző iskolák is. Szécsényben nagy várakozással tekintenek a változások elé, ami már azzal sokat ígér, hogy a technikusi képzést újraindíthatják, s a tanulói létszámuk is gyarapszik.

Egerszalók 2016-ban lett gyógyhely, bár a helyiek régóta tudják, hogy gyógyhatású az ott lévő víz. A település sódombi és gyógyfürdői környezete mindig kedvelt volt, a víz hatékony mozgásszervi megbetegedésekre vagy bőrbetegségekre. Most két helyi asszony fogott össze, és természetes anyagokkal vegyítve gyógy krémet készített.

A koronavírus-járvány megakadályozta a nem életfontosságú műtétek elvégzését is, amelyek egy része pedig rendkívül fontos lehet és éppen gyermekeknek. Ennek a kényszer szünetnek vége, ami az érintett betegek számára igen örvendetes.

Tihanyban az apátság alatt található a tópart közelében az MTA híres Limnológiai Intézete, de mivel nem látszik a panorámateraszról, sokan nem is tudják, hogy alattuk húzódik a híres épület. A kutatók jelenléte azonban 1927 óta meghatározó Tihanyban, ekkor alapították ugyanis az intézet jogelődjét, a Magyar Biológiai Kutatóintézetet, Klebelsberg Kunó irányításával. Oszlopos, boltíves folyosójával maga az épület is csodaszép, anno kis Abbáziának tervezték, jelenléte meghatározó a balatoni település helytörténetében.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – július 26., vasárnap, 5:00

Műsorvezető: Kapuvári Gábor
Szerkesztő: Bakos Csaba
Hangmérnök: Poór István

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább