Napközben: Fejleszt vagy rombol?

A július 15-i adás tartalmából.
 

Illegális vagy sértő tartalmak, zaklatás, adathalászat – Minden 4. gyermek veszélyben van az interneten, miközben a számítógép előtt tölti a fél vakációját!
„Nem vagy egyedül” kampány az őszinte és bátor kommunikációért, egy most megújult honlap, egy új, nevelő szándékú internetes kvíz és nyári tábor a biztonságos internetezésért, illetve egy szülőket segítő honlap első 3 havi tapasztalatai, avagy megdöbbentő esetek, tanácsok és figyelmeztetések, hogy gyermekünk ne váljon áldozattá

Fejleszt vagy rombol? – Gyermekeink hetente átlagosan 45 órát töltenek a képernyő előtt, így könnyen válhatnak net-és játékfüggőkké!
Hogyan kezeljük a számítógépes játékok mellől felállíthatatlan gyerekünket? Mikortól válik valaki függővé? Mit javasol a játéktervező? Hány éves kortól adjunk elektronikus kütyüket a gyermekek kezébe? S vajon a játékfüggők könnyebben válhatnak később más szenvedélyek rabjává is?

Utánam, srácok! – Csellengő, kiskorú gyermekbanda tartja rettegésben a szegedi lakótelepet!
Hová fordulhatunk, amikor cigiző, alkoholizáló, randalírozó gyerekek zavarják nyugalmunkat és biztonságunkat? Hol tudnak értelmes elfoglaltságot, programokat biztosítani a csellengő gyerekeknek? A már kriminalizálódó bandák mikor kerülnek a rendőrség látókörébe és mit lehet tenni a 12- 14 éves elkövetőkkel?

Pet Kupások újra akcióban – szerdán avatják fel az első TISZAI PLASZTIK LADIKOT!
Pet Kupa versennyel, palackorrú lebegő kikötőkkel és a Tisza hulladéktérképével is a szennyezésre, illetve a szemét újrahasznosítására szeretnék felhívni a figyelmet.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth – július 15., szerda, 9:07

Szerkesztő: Füredy Zsolt

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább