×

Kossuth Rádió

Vendég a háznál 29. heti ajánló

A július 13. és 17. közötti adások tartalmából.
 

Július 13., hétfő:
Iskolai előkészítő nyár közepén
Nyár közepe van, és mi arról beszélünk, hogy mi lesz az iskolában. Első osztályba készülő gyerekekről lesz szó, akik számára nem sima ügy az összpontosított figyelem és a tanulás. Nekik speciális felkészítésre lett volna szükségük, amit a járványhelyzet adta karantén lehetetlenné tett. Most lehet pótolni, amikor van mód a személyes találkozásra.
Szevényi Lux Orsolya és Pavluska Zsuzsanna gyógypedagógusok foglalkozásán jártunk.

Szerkesztő: Mohácsi Edit

Július 14., kedd:
Diákmunka
Iskolaidőben, tanítási időszakok között, „lyukas” évben és egyetemi tanulmányok mellett nagyon sok diák vállal munkát. Mit jelent számukra megtapasztalni a felelősséget, a kitartást, a felnőttek világát és az első saját keresetet? Mennyire segíti a pályaválasztást a diákmunka tapasztalat?

Szerkesztő: Mohácsi Edit

Július 15., szerda:
Hagyományőrző táborok a Szentendrei Skanzenben
Kenyér a kemencében, élő állatok a tanyán, kézi darálás, kaszálás, famunkák és egyéb kézművesség. Szabadtéren, természeti környezetben táboroznak gyerekek a szentendrei Skanzenben. A Hetedhét Táborban a hagyományos mesterségek világával ismerkednek elsősorban. Az integrált táborban ugyanez történik, de ez azért különlegesebb tapasztalat, mert középiskolások teljesítenek közösségi szolgálatot fogyatékossággal élő fiatalok között.
A táborokat bemutatják: Molnár József a Hetedhét tábor vezetője; Bokonics Kramlik Márta Hetedhét tábor vezetője; Kustánné Hegyi Füstös Ilona az integrált tábor vezetője; Tódor Enikő az integrált tábor vezetője.

Szerkesztő: Hegyesi Gabriella

Július 16., csütörtök:
Családok, tanárok, testvérek és a karantén
Értékteremtő gyermeknevelés; otthon tanulás és a járványhelyzet hatása a családokra. Dr. Engler Ágnessel a KINCS megbízott tudományos elnökhelyettesével két kutatás eredményeiről beszélgetünk.
A testvér, akit először nehéz elfogadni, mégis fontos személy lesz egész életünkben. A Nagyszülő- és Apa-füzetek után megjelent a Testvérfüzet a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom gondozásában. Megkérdeztük Újváry Enikőt a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom Balansz munkacsoportjának vezetőjét, a füzet szerzőit: Andrek Andrea és Léder László pszichológusokat és Müller Cecíilia országos tisztifőorvost a testvér érkezésének örömteli és nehezebb pillanatairól.

Szerkesztő: Keresztes Ilona

Július 17., péntek:
Vándortábor az erdőben
Erőpróba, tapasztalat, közösségi élmény és az erdő világa. Hatala Éva tanár, túravezető vándortáborba hívja az iskolás gyerekeket. Sokan közülük már évek óta visszajárnak, mert enélkül nem tudnák elképzelni a nyarat.

Szerkesztő: Szendrei Edit

Vendég a háznál – Kossuth – Minden hétköznap, 11:32

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább